PlanetBIO Kakao u prahu, 150 g
Kakao je izvrstan izvor magnezija i željeza, što pridonosi nižoj razini od umora do iscrpljenosti, i cinka, koji štiti stanice od oksidativnog stresa i pomaže u održavanju zdrave kose, noktiju i kože.
Cijeli opis
Broj:
1000016
Opis
PlanetBIO kakao u prahuKakao u prahu PlanetBIO uzgaja se u Peruu iz zrna kakaa vrste Criollo. Možete ga koristiti sami ili kao dio ukusnih jela – žitarice za doručak, čokoladu, vruće napitke, pudinge i druge ukusne specijalitete. |
|
Prehrambene vrijednosti:
Općenito:
- Sastojci: ekološki manje masan kakaov prah od zrna kakaovca, sorta criollo.
- Latinsko ime: Theobroma cacao
- Podrijetlo: Peru
- Pohrana: Na hladnom, tamnom i suhom mjestu. Pakiran u okruženju u kojem su također prisutni orašasti plodovi i sjemenke sezama.
- Upotreba: Kakao prah može se konzumirati samostalno kao dio jela ili se koristi u pripremi žitarica za doručak, čokolade, vruće napitke, pudinge i ostale deserte. Preporučuje se umjerena potrošnja, a preporučljivo je koristiti prije spavanja. Potrošnja namirnice preporučuje se u raznovrsnoj i uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života.
Nutritivna vrijednost u 100 g:
- Energetska vrijednost: 1749 kJ/418 kcal
- Bjelančevina: 24,1 g
- Ugljikohidrati: 54,4 g
- od toga šećeri: 1,8 g
- Masti: 11,5 g
- od toga zasićene masne kiseline: 8,1 g
- Dijetalna vlakna: 5,1 g
- Sol: < 0,1 g
Vitamini i minerali:
- Željezo: 14 mg (100 % PDV*)
- Magnezij: 0,5 g (133 % PDV*)
- Cink: 7 mg (88 % PDV*)