Ventura Ibrido peć za pizzu
Rasprodano
Opis
Ventura Ibrido pećnica za pripremu pizze na otvorenom
VENTURA pećnice za pizzu namijenjene su vanjskoj upotrebi. Drva, plin ili pelete možete zagrijati izravno u kaminu, tako da pećnica u kratkom vremenu dosegne idealnu temperaturu za pečenje od 450 ° C. Na kamenoj podlozi od kordierita, vaša prava pizza bit će gotova za samo 90 sekundi. Pizza pripremljena u pećnici Ventura Ibrido bit će pravo kulinarsko iskustvo za vas i vaše goste.
Što pizzu čini tako posebnom? Domaća pizza, napravljena prema izvornom receptu i pečena u pravoj pećnici za pizzu, prava je poslastica. Za takvu deliciju potrebno je samo nekoliko sastojaka, ali oni moraju biti najkvalitetniji i svježi.
U izvornom obliku za tijesto se koristila samo voda i pšenično brašno. Odlučujući faktor za kvalitetu pečenja je posebno vrijednost ljepljivih proteina, poznatijeg kao gluten. Vrijednost glutena između 12,5 i 14% osigurava glatko, savitljivo tijesto koje je elastično i može se tanko razvaljati. Zbog male količine svježeg pivskog kvasca, tijesto se diže.
Tradicionalni talijanski način kaže da tijesto ne samo začinimo solju, već ga obogatimo s prstohvatom maslinovog ulja. Tijekom daljnje obrade posebno je važno tijesto oblikovati u kuglice i pokriti ga vlažnom krpom kako bi se neko vrijeme moglo dizati u hladnjaku.
Uz to, najvažniji sastojak: vrijeme! Puno vremena! Za najbolje rezultate, ostavite tijesto da miruje 3 dana, a za to vrijeme tijesto sazrijeva do savršenstva. Niska temperatura u hladnjaku osigurava polako dizanje kvasca i olakšava probavu tijesta. Alkoholno vrenje tijestu dodaje karakterističnu, blago kiselkastu aromu.
Osim tijesta, okus pizze uglavnom poboljšava umak od rajčice. Za to mu je potrebna određena ravnoteža slatkoće i kiselosti. Nanesite umak na tijesto što je moguće tanje, ali ravnomjerno. Tradicionalno, umak od rajčice ne sadrži ništa osim rajčice i soli.
Izvorna napuljska pizza sastoji se samo od tijesta za pizzu, umaka od rajčice, mozzarelle sira i malo svježeg bosiljka.
Za savršeno hrskave rezultate potrebna je temperatura od najmanje 350–400 °C. Primjenjuje se i princip da su u manjim pećima potrebne niže temperature.
Sadržaj paketa
- 1 x pećnica za pizzu Ibrido
- 1 x lopatica za pizzu
- 1 x plamenik na pelete
- 1 plinska plamenika
- 1 x cijev za plin 50 mbar
- 1 x regulator plina kapaciteta 1,5 kg/h – 50 mbar
Tehničke značajke
Dimenzije | 41 × 52 × 84 cm |
Prostor za pečenje | 33 × 33 cm |
Izolacija | jednostruka |
Ugrađen termometar | Da |
Masa | 15 kg |
Boja | crna |
Mogućnost kupnje pokrivača | Da |